Jak se zbavit zápachu z bot?

Zápach z bot může být velkým problémem pro mnoho lidí. Pokud se ocitnete v situaci, kdy vaše boty začnou páchnout, je  několik jednoduchých triků, které Vám mohou pomoci zbavit se nepříjemného zápachu.

Nejprve je důležité zjistit, co je příčinou zápachu z bot. Často jsou zodpovědné bakterie a plísně, které se mohou šířit v teplém a vlhkém prostředí uvnitř bot. Proto je důležité boty pravidelně větrat nebo je nechat volně stát u okna, aby se odpařila vlhkost. Pří větrání vždy vyndejte vložky z bot a větrejte je samostatně.

Dalším řešením je použití doedorizovaných pytlíků například od firmy Smell Well, které Vám pomohou se zbavit vlhkosti a zápachu. Je důležité, aby jste je používali pravidelně a nenechali jste tak bakterie a plísně rozmnožit. 

Zápach také může být způsoben špatným odvodněním z bot. Pokud nosíte boty celý den a potíte se v nich, doporučujeme vkládat do bot antibakteriální vložky do bot. Tyto produkty pomohou absorbovat vlhkost a zamezí tvorbě nepříjemného zápachu.

Nejdůležitější  je také dbát na správnou hygienu nohou. Pravidelné mytí, používání antibakteriálního mýdla a pravidelná výměna ponožek může vést k eliminaci zápachu z bot.

V každém případě je důležité si uvědomit, že zápach z bot není nezvladatelný problém a s dostatečnou péčí a pozorností lze tuto nepříjemnou situaci snadno vyřešit.

 

fgbdfg

vrecuska-CZ